Artist Statement

Gedreven en gevoed door nieuwsgierigheid zet Gerda als ervaren fotograaf een volgende stap in haar artistieke ontwikkeling door de ongrijpbare beleving van tijd om te zetten in beeld.

Voor haar is fotografie een middel om verbindingen te leggen tussen de maker en de kijker. Waarbij de kijker expliciet wordt uitgenodigd om mee te doen door het delen van gedachten / reflecties. Het beeld vormt de aanleiding voor de toeschouwer om bewust te worden van de tijd die alomtegenwoordig en tegelijk ongemerkt een groot deel van ons “zijn” is.

Door het loslaten van kaders, vormgericht denken en fotografische regels wordt Gerda vaak met verwondering geraakt door het beeld dat zich gedurende het proces spontaan ontplooit.
Deze intuïtieve manier van werken en openstaan voor wat ook daar in tussentijd opdoemt geeft haar richting en tegelijk ook de vrijheid om dit bij verschillende aan tijd gerelateerde thema’s toe te passen.

Voor het verkennen van nieuwe paden zet Gerda focus, volharding, creatief denken en flexibiliteit in om datgene wat er toe doet de zichtbaarheid te geven die het verdient.

“Het ongezegde waarnaar we op weg zijn kan zomaar binnen vallen als we het vertrouwde domein verlaten. ( Michel de Montaigne 1533-1592)


© 2023 Flow Fotografie-Gerda van Engelenhoven